Wat mag ik met een foto?

Als een fotograaf een foto maakt gelden er regels en wetten. Dat is ook het geval op het moment dat u een foto van Fotopersbureau LDB Production licenseert.

U neemt bij Fotopersbureau LDB Production een licentie af voor het gebruik van een foto. Die licentie regelt waar u de foto mag gebruiken, voor hoe lang en in welke context. U sluit deze licentie af bij de aankoop van een losse foto. Ook als uw bedrijf een abonnement heeft op LDB-foto's is het gebruik daarvan onderhavig aan een licentie die doorgaans is afgesloten bij het aangaan van het contract.

Een nieuwsfoto kunt u in principe gebruiken in een nieuwscontext. Gebruik van een nieuwsfoto in een context waar deze overduidelijk niet voor is bedoeld is niet zonder meer toegestaan.

Een nieuwsfoto mag u niet in een commerciƫle context gebruiken zoals een reclameboodschap, tenzij u hiervoor expliciet toestemming heeft gekregen van Fotopersbureau LDB Production.

Als op de foto's personen staan afgebeeld dan kan portretrecht van toepassing zijn. U bent zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van toestemming van de geportretteerde persoon of personen indien portretrecht van toepassing is. Realiseert u zich dat voor de afgebeelde personen de context van groot belang kan zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld een nieuwsfoto niet zomaar gebruiken om iemand etnisch te profileren.

De licentie die u afsluit is in principe voor eenmalige publicatie, tenzij u daarover andere afspraken hebt gemaakt met Fotopersbureau LDB Production. Als u de foto nog eens wilt gebruiken dan dient u een nieuwe licentie af te nemen bij het Fotopersbureau LDB Production. U mag de foto na publicatie niet opslaan in uw eigen systeem.

Voor meer informatie over het gebruik van Fotopersbureau LDB Production - Foto's: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Fotopersbureau LDB Production treedt op tegen geconstateerd misbruik.

Nieky Holzken
Levin Den Boer
Copyright | Fotopersbureau LDB Production | 2005
Zaltbommel | Netherlands